ЦПЛР - Плевен
Център за работа с деца

ДЮФА "Нашенчета" (Народен хор, Народен оркестър, Танцов състав, Школи по кавал, гайда, тамбура, гъдулка)

Танцов Ансамбъл „Нашенчета“ - ръководители: Огнян Летов и Петя Стоянова

Българския Народен Танц- радост, емоция, традиция, гордост, пъстрота от ритми, движения и красиви костюми. Духът на Народа! Танцовия Ансамбъл „Нашенчета“ е носител на този дух и пазител на традициите ни. През 60-годишната си история е посрещнал много поколения деца и младежи. Носител е на много  награди от национални и международни фестивали и конкурси. Красив и разнообразен репертоар е представен пред многобройна публика в над 5000 концерта. Ансамбъла е гостувал в Сърбия, Румъния, Турция, Италия, Франция, Словакия, Мароко и други страни показвайки магията на българския народен танц. Повече от 30 години Главен художествен ръководител и хореограф на танцовия състав е г-н Огнян Летов.  От 2020 година към екипа се присъединява и г-жа Петя Стоянова.

Танцов Ансамбъл „Нашенчета“ - място  изпълнено с усмивки, приятелства, смях и  мечти водени от любов към националния фолклор!

 

     

 

Народен хор „Нашенчета“ и Школа по пеене с ръководител Петя Банева

Скъпи, родители и деца! Заповядайте да пеем заедно в  Народен хор „Нашенчета“!

С очарованието и красотата на бългрската народна песен ще откриваме нови хоризонти за себеизразяване и емоционални преживявания. Хорови , индивидуални изпълнения ,песни с оркестър, стремеж към истински музикален театър, ще бъдат нашите пътища за общуване с богатството на музикалното фолклорно наследство. Няма празник без звуците на българска народна музика! Чрез общуването с фолклорното ни богатство да продължим и запазим нашите български корени, памет и традиция.

Предстои ни работа, много сценични изяви и вълнуващи срещи с публика!

     

 

Оркестър „Нашенчета“ и Школа по гъдулка с ръководител Мариян Туджаров

Музиката обогатява човека, тя носи различни емоционални настроения, допълнително развива паметта, слуха и мисловните дейности.

Богатство от ритми,  мелодии, звучене на гайда, кавал , гъдулка, тамбура – това е Народния оркестър „Нашенчета“. Всеки от народните инструменти разказва по свой начин различни истории за красотата и силата на българската народна музика. Държейки в ръцете си народния инструмент,  детето отваря душата си и се сдобива с нов приятел за цял живот.

Сценичните изяви и концерти отвеждат към нов свят за  споделяне уникалността на фолклорната музика – нашето духовно наследство!